Groeten uit

Groeten uit,

Wil je iemand de groeten uit Zuid-Spanje, het prachtige Maastricht of een andere mooie locatie doen? De term ‘groeten uit’ is inmiddels veel meer dan alleen een combinatie van twee woorden. Het zijn de woorden die men steevast bij elkaar zet om aan te geven dat het ergens heerlijk is en het thuisfront de groeten krijgt. Uiteraard is het mogelijk om de groeten vanaf een groot aantal verschillende locaties te doen.

Groeten uit Nederland

De groeten uit Nederland doen we over het algemeen niet zo snel, maar dat is juist wel hartstikke leuk. Stuur bijvoorbeeld eens een kaartje wanneer je in het zuiden van Nederland komt (als je daar niet woont), of laat het eens weten wanneer je juist het meest noordelijke puntje in Nederland bezoekt. Er zijn in Nederland ontzettend veel plekken te vinden die lang niet iedereen kent, waardoor het heel goed mogelijk is om de groeten uit Nederland te doen. Hiermee zorg je ervoor dat je iets leuks van je laat horen en het thuisfront weet dat je het ontzettend naar je zin hebt.

Groeten uit het buitenland

Daarnaast kun je natuurlijk de groeten uit het buitenland doen, bijvoorbeeld wanneer je voor een vakantie de grens over bent getrokken. Je kunt dan gebruik maken van het bekende ‘groeten uit’, maar het is misschien nog veel leuker om dat in de taal te doen van het land waar je bent. Kies voor ‘greetings from’, ‘Grusse aus’, ‘salutations’ of ‘saludos’ wanneer je in, respectievelijk, Engeland, Duitsland, Frankrijk of Spanje bent. Je doet op die manier de groeten uit het buitenland, door gebruik te maken van de taal die men er ter plekke spreekt. Zo voeg je een extra dimensie toe aan het doen van de groeten.

Mooie kaart

Indien je de groeten uit Nederland of het buitenland verstuurt is het een goed idee om daar een mooie kaart bij uit te zoeken. Dit is de manier waarop het ooit allemaal begonnen is, aangezien je het thuisfront zo een indruk kunt geven van waar je op dat moment bent en wat je zoals ziet en meemaakt. Met name de kaarten met daarop een aantal kleine plaatjes doen het altijd erg goed. Daarmee laat je veel dingen zien, terwijl je toch maar een enkele kaart met de bekende ‘groeten uit’ hoeft te versturen.

Digitale groeten uit

Tegenwoordig kun je uiteraard ook de digitale groeten doen, door gebruik te maken van het internet. Je hebt de mogelijkheid om via je telefoon een berichtje te sturen, maar je kunt daarnaast ook besluiten een e-card te maken op de computer. In beide gevallen kun je er de ‘groeten uit’ bij plaatsen. Zo zorg je ervoor dat men even wat van je hoort en merkt dat je er het ontzettend naar je zin hebt. Wat dat betreft is het doen van de digitale groeten niet anders dan de meer traditionele manier, behalve dat je er geen fysieke kaart meer voor nodig hebt.