Groeten in verschillende talen

Groeten in verschillende talen? Nederland is een prachtig vakantieland. Met een langgerekte kustlijn, schitterende Waddeneilanden en bruisende steden als Amsterdam biedt ons land voor iedereen wat wils. Toch vieren veel Nederlanders graag vakantie in het buitenland. Veel vakantiegangers vinden het interessant om op vakantie een praatje te maken met de lokale bevolking. Hierdoor ontmoet u namelijk nieuwe mensen en beleeft u meestal spannende avonturen. Zij kunnen u namelijk unieke locaties aanraden, zoals een schitterende plek in de natuur of een specifiek restaurant die u als toerist niet snel zou vinden. Om deze tips niet mis te lopen, leest u hier een aantal handige groeten in verschillende talen.

Groeten in Europa

Allereerst een aantal groeten van andere landen in Europa. Bij onze zuiderburen begroet u iemand hetzelfde als in Nederland, namelijk met Hallo, hoe gaat het?. In Frankrijk begroet u iemand met Bonjour, comment ça va?. Een Duitser groet u met Guten Tag, Wie geht es dir?. Een Engelsman vindt het prettig als u Hello, how are you? tegen hem zegt. In de landen rondom de Middellandse Zee is begroeten ook heel gebruikelijk. In Spanje begroet u iemand met Hola, ¿cómo estás?. In een Portugees restaurant begint u een gesprek met Óla, como você está?. Tegen een Italiaan zegt u Ciao! Come stai? en in Griekenland begroet u iemand met Yassou, ti kánis?. In de Scandinavische landen groet u iemand in bijvoorbeeld het Deens met Hej, hvordan har du det? of in het Zweeds met Hallå, hur mår du?.

Groeten buiten Europa

Ook bij reizen buiten Europa is het prettig als u een gesprek aan kunt knopen. In Turkije zegt u bijvoorbeeld “hallo, hoe gaat het?” met Merhaba, nasılsın?. Tijdens een reis naar Japan begroet u iemand met Kon’nichiwa, O-genki desu ka?. In China zegt u tegen iemand Nǐ hǎo ma? en in Rusland Privet, kak dela?. In Suriname begroet u iemand met Fa Waka?.