Groeten terug

Groeten terug? Niets is belangrijker dan te weten hoe u iemand terug moet groeten in het buitenland. Hoe meer u immers weet van de gebruiken en gesproken taal van het land waar u op reis bent, des te meer avonturen u tijdens uw vakantie beleeft. Doordat u zichzelf namelijk openstelt voor de lokale inwoners, brengen zij u bijvoorbeeld op locaties waar u zelf niet snel aan gedacht zou hebben. De locals weten bijvoorbeeld de beste restaurants of unieke plekken om de natuur te ontdekken. Hier leest u een aantal woorden en zinnen om mensen te begroeten.

Groeten terug in het buitenland

In België begroet u iemand, net als in Nederland, met Hallo. In ons andere buurland Duitsland wenst u iemand een goedendag met Guten Tag. Ook in Oostenrijk maken ze gebruik van het woord Guten Tag. In Frankrijk wenst u iemand een goedendag met Bonjour. In Spanje doet u dit met Hola en in Italië met Ciao!. In Griekenland wenst u iemand een goedendag met Yassas. In Zweden begroet u iemand met Hallå. In Denemarken zegt u Hej. Ook in Groot-Brittannië zegt u Hey of Hello.

Groeten en gedragsregels

Ieder land hanteert zijn eigen gedragsregels tijdens het groeten. De gedragscodes zijn daarom wellicht net zo belangrijk als het groeten zelf. Als u bijvoorbeeld in Tibet bent, is het zeer normaal om uw tong uit te steken. Deze begroeting van de Tibetanen heeft te maken met een koning uit de geschiedenis met een zwarte tong. Italianen, Fransen en Portugezen geven elkaar twee zoenen op de wang. Dit geldt ook voor twee mannen. In Arabische landen dient u elkaar niet te begroeten met de linkerhand en mogen een man en een vrouw elkaar niet de hand geven. Japanners geven elkaar geen hand, maar begroeten u met een buiging. Ook in Thailand schudt u geen handen. Hier vouwt u uw handen tegen elkaar aan, plaatst ze net onder uw kin en geeft een kleine buiging.