Groeten in het Engels

Groeten in Engels. Als je wilt groeten in het Engels kun je daarvoor gebruik maken van een aantal verschillende mogelijkheden. Net als in het Nederlands bestaan er formele en minder formele varianten, waardoor het van belang is om de juiste vorm te kiezen. Je zorgt er op die manier voor dat je iemand op de juiste manier aanspreekt, of dat je een geschreven gesprek op de juiste wijze af kunt sluiten. Het groeten in het Engels kent iets meer richtlijnen dan in het Nederlands, maar is aan de andere kant niet moeilijk.

Hi en Hello

Wanneer je iemand goed kent kun je deze groeten in het Engels door gebruik te maken van Hi of Hello. Deze woorden kunnen het best worden vertaald als ‘hoi’ en ‘hallo’. Net als in Nederland is het beter om volwassenen en mensen die je minder goed kent aan te spreken met Hello. Als je iemand al beter kent of het iemand van een jongere leeftijd is kun je werken met Hi. Je zal over het algemeen zelf aanvoelen welke manier van groeten in het Engels het best past en het verschil is gelukkig niet erg groot.

Good day

Indien je te maken krijgt met een meer formele setting kun je op een andere manier groeten in het Engels. Je kunt dan gebruik maken van Good Day, Good Morning, Good Afternoon, Good Evening en

Good Night

Dit betekent, respectievelijk, ‘goedendag’, ‘goedemorgen’, ‘goedemiddag’, ‘goedenavond’ en goedenacht. Je gebruikt deze woorden over het algemeen als je iemand nog helemaal niet kent en je op een nette manier over wilt komen. Je heet iemand als het ware welkom door de groeten in het Engels op deze manier toe te passen in een gesprek.

Met vriendelijke groet in het Engels

Daarnaast kun je groeten in het Engels wanneer je een brief schrijf, door gebruik te maken van de Engelse vorm van ‘met vriendelijke groet’. Een van de meest gebruikte vertalingen van deze frase is ‘with kind regards’, of alleen ‘kind regards’. Dit is een beleefde manier van groeten, die je aan de andere kant ook kunt gebruiken als je de ander al een beetje kent. Indien je het liever kort wilt houden kun je groeten in het Engels door alleen ‘regards’ te gebruiken. Dit is goed vergelijkbaar met het zeggen van alleen ‘groeten’, waardoor het enigszins kortaf is.

Formele groet in het Engels

Als je op zoek bent naar een meer formele groet in het Engels is het niet voldoende om gebruik te maken van ‘kind regards’ of een andere vorm van deze frase. Je dient je dan te wenden tot het meer officiële ‘yours sincerely’ of ‘yours faithfully’. De eerste variant gebruik je wanneer je de ander nog helemaal niet kent, terwijl je de tweede mogelijkheid het best in kunt zetten wanneer je de naam van de ander bovenaan de brief hebt kunnen zetten. Zo kun je op een formele manier groeten in het Engels en zorg je ervoor dat je een brief op de juiste wijze af kunt sluiten.