Groeten Quotes

Groeten Quotes? Als u een bekende tegenkomt, begroet u deze persoon met Goedendag of Hallo. Elkaar begroeten stamt al terug uit de tijd van de jagers en verzamelaars. Er zijn zelfs resten van een 5800 jaar oud stel gevonden die elkaar een omhelzing gaven. Tegenwoordig is het ook niet meer dan vanzelfsprekend dat u elkaar een goedendag wenst. Maar wat zegt u precies als u iemand nog nooit eerder heeft gezien? Bovendien wordt de wereld steeds internationaler. Wij worden dan ook eerder geconfronteerd met andere gebruiken om elkaar te begroeten. Met deze groeten quotes kunt u zich aardig redden in het buitenland.

Groeten Quotes in het buitenland

Als u iemand groet in België, gebruikt u het woord Hallo, dat hetzelfde betekent als in Nederland. Bij onze oosterburen in Duitsland begroet u iemand met Guten Tag. Deze begroeting kunt u ook gebruiken in Zwitserland en Oostenrijk. In Frankrijk wenst u iemand een fijne dag met Bonjour. In het zuidelijker gelegen Spanje gebruikt men de groeten quote Hola!. Italianen begroeten elkaar met Ciao. Bij de Grieken hangt het er vanaf wie u aanspreekt. Gaat het om een jonger iemand, dan wenst u iemand een goede dag met Yassou. Als u iemand echter beleefd wilt aanspreken, zegt u Yassas. In Zweden zegt u tegen iemand Hallå om hem of haar te groeten. Bij de Denen gebruikt u Hej. Ditzelfde Hey kunt u ook bij de Engelsen toepassen.

Gedragscodes bij het groeten

Naast de groeten quotes moet u er rekening mee houden dat ieder land zijn eigen gedragsregels hanteert. De Fransen, Portugezen en Italianen geven elkaar bijvoorbeeld twee zoenen op de wang. In Arabische landen geldt dat u iemand niet moet groeten met uw linkerhand en dat een man en een vrouw elkaar geen hand mogen geven. Japanners geven u ook geen hand, maar maken een buiging voor u. Inwoners in Thailand geven u ook een buiging, en plaatsen hun gevouwen handen onder de kin.