Groeten in het Koreaans

Groeten in het Koreaans? De standaard vorm om iemand in het Koreaans te begroeten, is met annyeong haseyo. Ondanks dat deze Koreaanse manier van hallo zeggen vrijwel altijd past, zijn er afhankelijk van de situatie talrijke manieren om iemand te groeten in het Koreaans. Gaat het bijvoorbeeld om een formele of een informele situatie, dan varieert de begroeting. In dit artikel leest u alles over groeten in het Koreaans.

Begroeting van vrienden in het Koreaans

Als u een vriend begroet in het Koreaans, gebruikt u annyeong. Dit betekent vrij vertaald “hoi” of “hey”. U gebruikt deze groet alleen bij vriendin of leden van uw familie die uw leeftijd zijn of jonger. Het wordt namelijk gezien als een zeer informele wijze om iemand te begroeten. Bij iemand met een hoge functie of die een bepaalde autoriteit heeft, kunt u deze begroeting beter vermijden. U moet daarbij denken aan een oudere, een leidinggevende of een instructeur. U spreekt annyeong uit als “ahn-YOWNG”

Neutrale begroeting in het Koreaans voor vrijwel iedere situatie

De meest gebruikelijke wijze om iemand in het Koreaans te begroeten, is met annyeong haseyo. U kunt deze begroeting zowel hanteren bij vrienden als bij ouderen. Het is wellicht niet de meest formele wijze om iemand te groeten, maar het wordt wel gezien als een respectvolle manier om iemand beleefd gedag te zeggen. In het Koreaans bestaat er geen aparte groet voor “goedemiddag”, “goedenavond” en “goedendag”. Annyeons haseyo wordt dan ook voor alle tijdstippen op de dag gebruikt. Letterlijk betekent het “ik hoop dat je een vredig leven leidt” of “ik hoop dat je het goed maakt”. U spreekt het uit als “ahn-yowng hah-see-yoh”.

Formele begroeting in het Koreeans

Als u iemand wilt begroeten die u meer respect wilt tonen, gebruikt u annyeong hashimnikka. Met deze begroeting laat u aan de ander zien dat u de grootst mogelijke hoeveelheid respect en oprechtheid voor hem of haar heeft. U gebruikt deze woorden nooit bij familieleden of vrienden. Als echter een zeer gewaardeerde gast arriveert, gebruikt u wel deze begroeting. U spreekt het uit als “ahn-yowng hashiem-nie-kah”.