Groeten in het Braziliaans

Groeten in het Braziliaans? De beroemde Foz do Iguaçu watervallen, het paradijselijke eiland Ilha Grande, de veelzijdige natuurgebieden of de bruisende stad Rio de Janeiro; Brazilië biedt alles voor een fascinerende reis om nooit te vergeten. Gedurende uw reis maakt u kennis met de gastvrije bevolking die u trots meer vertelt over hun prachtige land. De voertaal in Brazilië is Portugees. Deze taal verschilt aanzienlijk van het Spaans, dat in het overige deel van Zuid-Amerika gesproken wordt. Bovendien is het Portugees dat men in Brazilië spreekt, qua accent net wat anders dan het Portugees uit Portugal. Hier vindt u een aantal handige woorden en zinnen om iemand te begroeten in het Braziliaans.

Iemand een goedendag wensen in het Braziliaans

Als u iemand wilt begroeten, zegt u eenvoudigweg Oi!, dat “hallo” betekent. Ook kunt u Boa-tarde zeggen, dat “goedendag” betekent. Is het nog in de ochtend? Dan begroet u iemand met Bom-dia, dat “goedemorgen” inhoudt. ’s Avonds en ’s nachts wenst u iemand een goedenavond en welterusten met Boa-noite.

Een gesprek aanknopen in het Braziliaans

Naast een begroeting is het prettig als u een aantal zinnen kent om een gesprek aan te knopen. Met Eu me chamo … zegt u “ik heet…”. Ook kunt u zeggen Eu venho da…, oftewel “ik kom uit…”. Om aan te geven hoe oud u bent, zegt u Eu tenho … anos, “ik ben … jaar oud”.

Afscheid nemen in het Braziliaans

Als u het gesprek wilt verlaten, zegt u op een informele manier Tchau, dat ook wel “dag” betekent. Op een iets formelere wijze begroet u iemand met Adeus, oftewel “tot ziens”.

Brief schrijven in het Braziliaans

Als u een brief opstelt in het Braziliaans, gebruikt u als aanhef Caro Senhor of Cara Senhora, dat “geachte heer/mevrouw” betekent. Als afsluiting gebruikt u Cordialmente, dat “met vriendelijke groet” inhoudt.