Groeten in het Amerikaans

Groeten in het Amerikaans?
Veel Nederlanders die naar de Verenigde Staten zijn geweest zullen je het vertellen: Amerikanen beschikken over een heel andere persoonlijkheid dan Nederlanders. De manier van communiceren van Amerikanen wijkt enorm af van wat wij in Nederland gewend zijn. Amerikanen zijn altijd vriendelijk en uitbundig, waardoor het op ons Nederlanders al gauw overdreven overkomt. Wij Nederlanders worden echter vaak als te direct gezien. Het kan daarom nogal onwennig zijn om met Amerikanen in de Verenigde Staten in gesprek te gaan. Toch komt u er niet omheen tijdens een reis in de Verenigde Staten. Hier leest u alles over groeten in het Amerikaans.

Begroetingen op straat

Zodra u al een winkel binnenloopt, vraagt een medewerkster u direct hoe het met u gaat. Het is niet direct de bedoeling om uw volledige levensverhaal aan haar te vertellen. De zin How are you? staat gelijk aan het Nederlandse hallo. U kunt hierop antwoorden met Good, thank you of Good, how are you?. Zelfs als u alleen maar hi tegen de medewerkster zegt, is dit genoeg. Zorg wel dat u altijd even oogcontact maakt. Daarna kunt u gewoon verder gaan met shoppen.

Small talk

Waar Nederlanders tegenover vreemden op straat meestal een gesloten houding hebben, is dit totaal anders in de Verenigde Staten. Een voorbijganger begroeten met een glimlach en korte begroeting is heel normaal. Kijk dus niet weg, maar geef een glimlach en een knikje terug. Bovendien zult u zien dat waar u ook bent, aan de kassa of de balie van een winkel of op straat, er overal mensen small talk bedrijven. Ze vragen bijvoorbeeld waar u vandaan komt en of dit uw eerste keer in de Verenigde Staten is. Wees u zich er wel bewust van dat ze dit met iedere cliënt doen, en het dus niet aan u is om het gesprek gaande te houden.

Officiële brief in het Amerikaans

Wie een formele brief wilt schrijven in het Amerikaans, gebruikt als aanhef Dear Sir or Madam. Daarna volgt de volledige naam van de persoon met vervolgens een dubbele punt, ter illustratie: “Dear Madam Jane Janssen”. Als afsluiter schrijft u Sincerely yours, gevolgd door uw naam en handtekening.