Groeten in een email

Groeten in een email? De meeste Nederlanders hebben op school geleerd hoe je hoort te corresponderen in een brief. Eigenlijk geldt voor mailverkeer natuurlijk hetzelfde, toch zien we het vaak anders. Mogelijk denken mensen: “ach, tis maar een mail”. Maar ook mail kan officiële correspondentie zijn en dus is het verstandig toch de gebruikelijke regels in acht te nemen.

U opent uw mail in principe met geachte heer of mevrouw, geachte vervangen door beste is ook prima. Kent u elkaar en gaat het om wat informeler contact, dan kan hallo, dag of hoi natuurlijk ook. Dat hangt ook een beetje van uw beider leeftijden af.

Een mail afsluiten doet u eigenlijk ook hetzelfde als in een brief. Sommige mensen kiezen voor groeten of simpelweg groet, maar in officiële mailberichten is met vriendelijke groet nog steeds het meest passende en ook het vriendelijkste. Sommige mensen korten dit af tot mvg. Dat kan, ook omdat u hetzelfde bedoelt. Toch kan het net iets minder prettig, want wat kortaf, overkomen. Hartelijke groet wordt overigens ook zeer regelmatig gebruikt. U kiest zelf of u dit passend vindt bij dit contact.

Nog vriendelijker komt u over als u uw contact ook een fijne dag, fijne avond of fijn weekend wenst.